Home » Eerdere thema's » 2005 Uw Huisdier Goed Gevoed?!

Uw Huisdier Goed Gevoed?!


'Door de maag'
Iedere huisdiereigenaar weet dat de liefde van het dier toch vooral 'door de maag' gaat. Voor hun dagelijkse portie eten zijn huisdieren afhankelijk van de eigenaar. Het is daarom zeer belangrijk dat u weet wat verantwoorde voeding is. De meeste voedingsfouten worden onbewust gemaakt. Vandaar dat het thema van 2005 "Uw Huisdier Goed Gevoed?!" is.

Wat is goede voeding?
Goede voeding is voeding waarop een dier 'het goed doet', de huid, vacht of veren glanzen en het dier is alert. Volledige voeding is voeding die alle voedingsstoffen bevat in de juiste hoeveelheden en verhoudingen. Er zijn vele soorten voeding. Het is belangrijk om de juiste voeding voor de juiste leeftijd te geven. Zo hebben vele merken een voedingslijn voor pups of kittens, junioren, volwassen dieren en senioren. Verder zijn er ook nog speciale dieetvoedingen, bijvoorbeeld bij nierproblemen of overgewicht. Daarnaast zijn er vele smaakvariëteiten verkrijgbaar en is er keuze tussen brokken of blikvoeding. Voor andere huisdieren bestaat de keuze uit granen, zaden, korrels, vlokken etc.

Voedingsfouten
De meeste voedingsfouten worden onbewust gemaakt. De eigenaar bedoelt het uiteraard allemaal goed. Veel gezelschapsdieren zijn bijvoorbeeld te dik en worden té 'goed' gevoed. Ook dit gebeurt vaak onbewust, maar het kan kwalijke gevolgen hebben. De combinatie van overvloedig eten en te weinig beweging is de belangrijkste oorzaak van overgewicht. Te dik zijn is ongezond. Overgewicht is een 'tikkende tijdbom' die een groot aantal ziekten kan veroorzaken, zowel bij mensen als bij dieren. Vandaar dat wij op deze site extra aandacht besteden aan overgewicht van huisdieren.

 

 
» Hond
» Kat
» Konijn
» Exoot
» Knaagdier
» Fret
» Paard
» Mee-eten?
» Super Premium
» Antioxidanten
» Overgewicht
» Veranderen
» Afslanktips
» Snacks
» Problemen?